چرا قهوه روی من اثر نداره؟

۷ دلیل تاثیر نذاشتن قهوه

  1. به یک قهوه مخصوصی عادت کرده اید
  2. قهوه تان کم کافئین می باشد
  3. کم می خورید
  4. بدموقع می خورید
  5. سیگار می کشید؟
  6. دارو مصرف می کنید؟
  7. ژن بد!

۱- شاید شما به یک نوع قهوه مخصوصی عادت کردید.

اگه این گونه است، باید شما قهوه تان را عوض کنید.

۲- شاید قهوه ای که می خورید، کم کافئین می باشد.

در این صورت این بار،از قهوه پرکافئین استفاده کنید.از فروشنده بخواهید که قهوه پرکافئین به شما بدهد.اگر اینترنتی سفارش می دهید به توضیحات محصول توجه کنید.قهوه های پرکافئین همیشه درصد روبوستای بالایی دارند.مانند ۱۰۰% روبوستا، ۸۰ درصد روبوستا.

۴- به زمان خوردن قهوه هم توجه کنید
بهتر است هنگامی قهوه را استفاده کنید که کم کم دارید احساس خستگی می کنید.در این حالت، قبل از اینکه خواب و خستگی به شما غلبه کند، کافئین قهوه سلول ها را بیدار و سرحال می کند.

۵- سیگار می کشید؟

اشخاص سیگاری کافئین را سریعتر جذب و مصرف می کنند. پس در نتیجه اگر می خواهند قهوه بیشتر اثر کند، باید مقدار بیشتری قهوه بخورند.

۶- آیا داروی خاصی می خورید؟

برخی داروها امکان دارد اثر کافئین قهوه را کمرنگ کنند.

هشدار : سراغ قهوه های خطرناک نروید

این روزها برخی افراد برای نخوابیدن دست به هر کاری می زنند. مثلاً برخی از راننده‌ها، پشت کنکوری‌ها و کارمندان شیفت شب.

در به در دنبال قهوه ای هستند که آنها را هرطور شده بیدار نگه دارد. برای مثال:

  • قهوه آرزوی مرگ (دت ویش Death wish )
  • مواد صنعتی با قرص کافئین یا حتی بدتر قرص های مخدر مانند ریتالین و …

ولی بی خبرند از اینکه قهوه تا حد مشخصی می تواند تاثیر داشته باشد. بیشتر از آن دیگر قهوه نمی باشد. بلکه دارو و روانگردان است.پس لطفاً سلامتی خودتان را به خطر نیندازید.

به چه دلیل قهوه در بعضی از افراد تاثیرگذار نیست؟

امکان دارد این سوال برای شما نیز مطرح شده باشد که چرا کافئین قهوه بر شما تاثیری نمی گذارد؟ متغیرهای گوناگونی وجود دارد که بر میزان تاثیر کافئین در بدن شما تاثیر گذارند. بدن بعضی از افراد نسبت به کافئین واکنش خاصی نشان نمی‌دهد که امکان دارد این موضوع برای ما بسیار تعجب برانگیز باشد.

متغیرهای بسیاری وجود دارد که موجب مقاومت بدن نسبت به کافئین می شوند. برای نمونه امکان دارد این سوال مطرح شود که من قبلا می توانستم با استفاده از قهوه تا ساعت‌های طولانی بیدار بمانم ولی اکنون با نوشیدن ۵ فنجان قهوه در روز نیز نمیتوانم خواب خود را کم کنم. حتی ممکن است با خود تصور کنیم که تغییراتی در بدن ما به وجود آمده است که موجب شده کافئین نتواند به خوبی بر بدن ما تاثیر گذار باشد و به همین علت نوشیدن قهوه همانند قبل باعث سرحال شدن و رفع خستگی مان نمی شود. در اینجا به دلایلی اشاره می کنیم که باعث شده‌اند تا کافئین به خوبی بدن شما تاثیرگذار نباشد.

حتما بخوانید:   انواع پور اُور

۱. کم خوابی

بعضی مواقع  عدم خواب کافی در طول شب موجب می شود که نوشیدن قهوه در طول روز نتواند خستگی شما را به میزان کافی رفع کند. هر چند مطمئن نیستیم که چه اتفاقی می‌افتد ولی یک پاسخ کاملا منطقی برای این سوال وجود دارد. احساس خواب به علت ترشح ترکیباتی به اسم آدنوزین رخ می دهد. هرچند کافئین به این مولکول ها می چسبد و موجب احساس هوشیاری به جای احساس خواب آلودگی می شود ولی هنگامی که فرد به اندازه کافی نخوابد این روند کاملاً برعکس خواهد شد. اگر شما به میزان کافی نخوابیده باشید بدن آدنوزین زیاد تری را ترشح می کند پس درنتیجه کافئین ها نیز از طریق این ترکیبات اضافی دفع می‌شوند بنابراین تاثیر کافی بر جای نمی گذارد. اگر به اندازه کافی نخوابیده اید و احتیاج به کافئین دارید قهوه آمریکن دوبل می تواند انتخاب مناسبی باشد.

تغییردادن نوع دانه های قهوه و یا تکنیک دم کردن

نوع دانه های قهوه و یا تکنیک دم کردن را تغییر دهید. دانه های روبوستا در مقایسه با دانه های قهوه عربیکا از حدود دو برابر کافئین برخوردار هستند. این قهوه ارزان تر می باشد و مخصوصاً در قهوه های فوری مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین اگر به جای فرنچ پرس از قهوه های دمی و فیلتردار استفاده نمایید این امر نیز امکان دارد موجب کاهش کافئین در طول فرآیند تصفیه شود.

استفاده بیش از اندازه کافئین

بعضی مواقع استفاده بیش از اندازه کافئین موجب می شود که به خوبی بر روی بدن شما تاثیرگذار نباشد. در چنین مواقعی مصرف بیشتر کافئین نه تنها نمی تواند نتیجه دلخواه را برای شما تاثیر به بار بیاورد بلکه می تواند تاثیرات مخربی را بر قلب بر جای بگذارد. نوشیدن بیش از اندازه قهوه می‌تواند عوارض جدی برای بدن به همراه داشته باشد. به این ترتیب احساس بی قراری به سراغ شما می آید. پس در نتیجه مطمئن شوید که به مقدار کافی قهوه می نوشید.

کم بودن میزان کافئین

اگر فاکتورهایی مثل وزن، سن و بعضی دیگر از عوامل را به شمار نیاورید مصرف کافئین می تواند تاثیر دلخواه را بر شما بر جای نگذارد.  همه این متغیر ها بر ظرفیت بدن شما برای هضم کافئین تاثیر گذار می باشند.

عوامل ژنتیکی نیز تاثیر دارد

در DNA ما رشته  ای وجود دارد که بر چگونگی جذب کافئین تاثیر می گذارد. این امر می‌تواند یکی از علت های عدم تاثیرگذاری کافئین بر روی بدن شما باشد. البته دو ژن دیگر که با کلسترول و قند خون در ارتباطند نیز در این بین تاثیر گذار هستند.

مقاومت بدن نسبت به میزان کافئین

بعضی مواقع بدن نسبت به مصرف هر چه بیشتر کافئین از خود مقاومت نشان می دهد. به این ترتیب استفاده هر چه بیشتر  آن  نه تنها نمی تواند تاثیر دلخواه را بر جای بگذارد بلکه درد قفسه سینه و مشکلات قلبی عروقی را نیز به همراه خواهد داشت.

حتما بخوانید:   طرز دم کردن قهوه با فرنچ پرس

مشکل کم آبی بدن

همانگونه که قبلا نیز اشاره کردیم بعضی از مطالعات و مقالات نوشته شده حاکی از آن هستند که مصرف بیش از حد کافئین می تواند منجر به افزایش ادرار شود به این ترتیب مصرف بیش از اندازه کافئین می تواند موجب ایجاد کم آبی در بدن شود.بیشتر مردم نوشیدن آب را در طول روز فراموش می‌کنند و به جای آن مرتب قهوه مصرف می کنند. باید به این نکته دقت کنید که این امر میتواند منجر به کم  آبی در بدن شود. از سوی دیگر کم ‌آبی نیز می تواند منجر به بروز کاهش فشار خون و در نتیجه احساس ضعف و خستگی شود به همین علت بعد از نوشیدن چندین فنجان قهوه به جای اینکه سرحال شوید احساس خواب آلودگی و خستگی می کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید