نقش قهوه در تعیین جنسیت
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت بسیاری کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های گوناگون شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خاصیت های گیاهان و میوه ها می باشد.از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها اسم برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره نماییم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خاصیت فوق العاده استفاده یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
میزان مصرف قهوه در بارداری چقدر است؟
کافئین یک محرک طبیعی می باشد که بیشتر در گیاهانی مانند چای، قهوه و کاکائو پیدا می شود.
این ماده با تحریک مغز و سیستم عصبی مرکزی، به شما کمک می نماید تا هوشیار باشید و همچنین این ماده از رخ دادن خستگی نیز پیشگیری میکند و یک حس نشاط و شادی را به شما انتقال می دهد.قهوه جزء نوشیدنی هایی می باشد که کافئین موجود درآن از دیگر نوشیدنی ها بالاتر است.
از انجایی که قهوه جزء نوشیدنی های بسیار محبوب و پر طرفدار است و بیشتر خانم های باردار به این نوشیدنی تمایل دارند ما در ادامه این مقاله در خصوص مصرف درست این نوشیدنی در دوران بارداری و همچنین دوران شیردهی صحبت می کنیم تا بتوانید هم از این نوشیدنی جذاب لذت ببرید و هم دوران بارداری و شیردهی خوب و بدون خطر داشته باشید.
مناسب ترین میزان مصرف کافئین در دوران بارداری چقدر است؟
مصرف مجاز قهوه تاثیر منفی در بارداری ندارد اما بهتر است میزان مصرف کافئین در دوران باداری کمتر و همچنین با کنترل باشد.میزان مصرف قهوه در دوران بارداری باید پایین تر از ۲۰۰ میلی گرم باشد. ۲۰۰ میلی گرم چیزی حدود یک فنجان می باشد.
اگر علاقه بسیاری به این نوشیدنی دارید و از طرفداران محبوب قهوه می باشید می توانید از روش های دم آوری که در نهایت دارای کافئین پایین تری هستند استفاده نمایید.برای نمونه قهوه های دمی دارای کافئین بالاتری نسبت به اسپرسو می باشند.
همچنین هر چه حجم قهوه درون فنجان بالاتر باشد کافئین هم به همان نسبت بالاتر است.همچنین می توانید از دانه ی قهوه ای بکار بگیرید که دارای کافئین پایین تری است برای نمونه دانه ی قهوه عربیکا نسبت به دانه ی روبوستا از کافئین پایین تری برخوردار است.
البته اگر از طرفداران تلخی قهوه و دانه روبوستا می باشید می توانید از ترکیب های میکس عربیکا و روبوستا استفاده نمایید.و یا با راه حلی بهتری این موضوع را حل نماییم.مصرف قهوه بدون کافئین یا DECAFE.
این نوع قهوه ها فاقد کافئین است و می توانید با خیالی آسوده آن را در دوران بارداری مصرف کنید.
میزان استفاده قهوه در دوران شیردهی چقدر است؟
با توجه به اینکه خانم ها در دوران بارداری مواظب رژیم غذایی خود می باشند و نگران اثر گذاری مواد غذایی در جنین خود هستند امکان دارد در دوران شیردهی هم برایشان این سوال رخ دهد که رژیم غذایی در این دوران باید چگونه باشد؟
به گفته متخصصان تنها یک درصد از کافئین استفاده شده می تواند وارد شیر مادر شود و همچنین میزان استفاده کافئین بعد از یک ساعت از نوشیدن قهوه به اوج خود میرسد پس نیاز است مادران در دوران شیردهی نوشیدن قهوه خود را و همچنین زمان شیردهی به نوزاد را تنظیم نمایند تا پایین ترین اثر را بر نوزاد داشته باشد.
همچنین نوزادان بالای سه ماه حساسیت پایین تری نسبت به کافئین نشان می دهند با این حال نیاز است مادران میزان کافئین را همچنان کنترل نمایند.
اگر نوزاد شما نسبت به نوشیدن قهوه واکنش نشان داد حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
آیا مصرف قهوه در دوران بارداری عوارضی دارد؟
کافئین موجود در قهوه ماده ای محرک می باشد که باعث افزایش ضربان قلب و همچنین فشار خون می شود.
کافئین علاوه بر اینکه دارای فوایدی از جمله افزایش هوشیاری و تمرکز و انرژی می باشد ضرر هایی هم دارد.
یکی از واکنش های بدن در مقابل کافئین افزایش ادرار می باشد که باعث کم آبی بدن می شود.
از آنجایی که آب یکی از تاثیر گذار ترین مواد در تولید شیر مادر می باشد خانم ها در دوران شیردهی باید قبل از احساس تشنگی آب مورد احتیاج خود را تامین نماید.این نیاز با نوشیدن ۸ لیوان آب و یا آبمیوه در طول روز قابل تامین است.خانم های باردار و شیرده باید به این نکته دقت کنند که با مصرف قهوه و با توجه به مدر بودن آن، بدنشان با کمبود آب روبه رو نشود.
طبق تحقیقات انجام شده استفاده کم کافئین در طول روز (حدود یک فنجان) برای خانم های باردار عوارض جدی به وجود نمی آورد اما نوشیدن بیش از اندازه قهوه و مصرف کافئین امکان دارد عوارض جدی از جمله سقط جنین و یا زایمان زودرس و همچنین کم بودن وزن جنین را برای زنان باردار و نوزاد به وجود آورد.
همچنین باید در نظر بگیرید کافئین در سایر مواد غذایی مثل نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، انواع چای و کاکائو نیز وجود دارد و تنها مختص به قهوه نمی باشد، پس استفاده این مواد کافئین دار نیز باید در این دوران کنترل شود.
آشنایی با تغذیه در دوران بارداری
تغذیه مادر در زمان بارداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و غذا نخستین منبع تغذیه جنین از مادر است و همچنین تغذیه ای که سرشار از مواد مغذی باشد رشد جنین را تقویت می نماید حتی محققان ثابت کرده اند که تغذیه مناسب مادر در هوش نوزاد موثر است و به دلیل همین بیشتر مادران باردار نگران تغذیه خود و در پی کنترل آن می باشند.بهترین تغذیه در زمان بارداری تغذیه ای است که مواد غذایی گوناگون در طول روز به بدن برسد.
این تغذیه باید شامل ۴گروه اصلی مواد غذایی یعنی نان ها و غلات و میوه و سبزی ها و گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزها باشد.
همچنین در دوران بارداری علاوه بر تغذیه مناسب ورزش و پیاده روی نیز توصیه می شود.
نتیجه گیری و جمع بندی نقش قهوه در تعیین جنسیت
علارقم اطلاعات به دست آمده می توان گفت که هنوز اطلاعات دقیق و اثبات شده ای از نقش قهوه در تعیین جنسیت فرزند وجود ندارد. بهتر است حتما جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با پزشکان متخصص در تماس باشید.