مهمترین علائم حساسیت به قهوه چیست؟

علائم واکنش آلرژیک به قهوه امکان دارد شدید باشد و بر سیستم گردش خون، دستگاه گوارش و یا سیستم تنفس اثر بگذارد. واکنش شما به احتمال زیاد در عرض دو ساعت پس از نوشیدن قهوه رخ می دهد و همچنین با گذر زمان بدتر می شود.

معرفی علائم حساسیت به قهوه

استفراغ، دل درد، درد معده، کهیر، خس خس سینه یا تنگی نفس، مشکلات بلع ، غش یا سرگیجه، پوست رنگ پریده یا آبی، سرفه کردن یا نبض ضعیف باشد. حساسیت به قهوه امکان دارد موجب شود شما احساس ناخوشایندی داشته باشید. ولی همیشه هیچ خطری برای سلامتی شما ندارد. قهوه می تواند سوزش سردل و برگشت اسید معده را بدتر کند. کافئین، اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و اجازه می دهد اسید به مری راه پیدا کند. خوردن قهوه موجب ایجاد علائم ناخوشایندی در شما می شود.

همانند: بی خوابی، عصبانیت، تحریک پذیر، معده ناراحت، ضربان قلب بالا و لرزشهای عضلانی

دلایل حساسیت به قهوه

بیشتر افراد پس از نوشیدن قهوه احساس ناراحتی می کنند. پزشکان توصیه می کنند بزرگسالان مصرف کافئین را تا ۴۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند.

بیش از ۹۰ درصد از افراد به یکی از مواد زیر آلرژی دارند:

تخم مرغ
بادام زمینی
آجیل درختی
شیر
ماهی
گندم
سویا

قهوهظهور حساسیت

آلرژی به کافئین بسیار نادر می باشد. واکنش های آلرژیک در محل کار کارگران قهوه دیده شده است. یک مطالعه‌ی کوچک نشان می دهد که مردان بیشتر از زنان به کافئین حساسیت دارند.

مواد غذایی برای پیشگیری از حساسیت قهوه:

برچسب موادغذایی مورد علاقه خود را بررسی کنید. کافئین امکان دارد در دیگر غذاها و نوشیدنی ها مثل: چای سیاه، چای سبز، جوش شیرین، پودر کاکائو و شکلات، نوشیدنی های انرژی زا و… هم باشد. اگر به کافئین حساسیت دارید سعی کنید کمتر قهوه مصرف کنید. اگر نشانه های آلرژی شما بدتر شد به پزشک مراجعه کنید. علائم واکنش به قهوه در عرض دو ساعت بعد از تماس با قهوه ایجاد می شود.

شدت واکنش و آلرژی بسته به مصرف کافئین گوناگون می باشد. علائم آنافیلاکسی علاوه بر کهیر به ایست قلبی نیز منجر می شود. این علائم امکان دارد به سرعت پیشرفت کند. اپی نفرین می تواند به شما در صورت بروز شرایط اضطراری کمک می کند.

اطلاعات کمی در رابطه با آلرژی به قهوه وجود دارد. اگر شما علائمی مانند تحریک پذیری یا ناراحتی معده داشته باشید، ممکن است تنها حساسیت به قهوه یا کافئین داشته باشید. برای پیشگیری یا محدود کردن حساسیت به مواد غذایی این مواد را کاهش دهید.

جایگزین مناسب قهوه

چند نوشیدنی گرم وجود دارد که می توانید بجای قهوه استفاده کنید
چای های گیاهی با طعم های متفاوت که گرم و بدون کافئین هستند
ذرت بو داده موادی بدون کافئین دارد
قهوه سفید یک نوشیدنی ساخت لبنان
ترکیب آب گرم، ریشه‌ی زنجبیل خرد شده، آبلیموی تازه و عسل
و البته قهوه‌‌ی بدون کافئین

حتما بخوانید:   معرفی قهوه های فول کافئین

منظور از قهوه چیست؟

قهوه نوعی نوشیدنی رایج می باشد که از دانه‌های بو داده و آسیاب ‌شده درخت آن به دست می‌آید. این درخت، بومی مناطق نیمه‌ گرمسیری آفریقا و بعضی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا می باشد. این گیاه از آفریقا سر در آورده و سپس در دیگر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت می‌شود که در درجه اول شامل مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست. زمان رسیدن میوه گیاه، دانه‌های آن را برداشت و فرآوری می‌کنند.

دانه‌های خشک شده به درجات متفاوت برشته می‌شوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه‌بندی‌های مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شده است، قهوه کمی اسیدی است و می‌تواند به دلیل داشتن کافئین بالا باعث تحریک انسان شود.

هیچ‌کس به صورت درست نمی‌داند تاریخچه قهوه چیست و این نوشیدنی چگونه به دست آمده است ولی احتمال می‌رود کنجکاوی انسان علت اصلی پیدایش آن باشد. افسانه‌ای از بُزچرانی به نام کَلدی در اتیوپیِ اواخر سده ششم میلادی وجود دارد که کشف این دانه توسط انسان را توضیح می‌دهد؛ داستان از این قرار است که یک روز کلدی متوجه بی‌قراری و اضطراب عجیب گله‌ بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگ‌های گیاهی ناشناس می‌شود.

کم‌کم این دانه ارزشمند تبدیل به یک کالای تجاری شد و رهبران سرزمین‌های عرب، صادرات دانه‌های بارور را ممنوع کردند. در سده هفدهم زائری به نام بابابودان مقداری از بذر قابل کشت آن را قاچاق کرد و به کشورش هندوستان برد.

ولی  این دانه محبوب در سال ۱۶۱۶ توسط تجار هلندی راهش را از طریق بندر موکا در یمن به اروپا باز کرد. جالب است که بدانید نخستین قهوه‌خانه‌ها در شهر مکه ظاهر شدند و سپس در سرتاسر جهان عرب گسترش پیدا کردند. در گذر زمان، این دانه جذاب از آنجا به ونیز، پاریس، لندن و آمریکای شمالی هم رسید.

شناخت خواص قهوه

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین را برای افراد بالغ بی‌خطر دانسته؛ اگرچه زنان باردار باید مصرف روزانه خود را تا ۲۰۰ میلی‌گرم کاهش دهند. مطابق گزارش کالج آمریکایی زنان و زایمان یک فنجان قهوه شامل ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی‌گرم و یک فنجان چای تا حداکثر ۷۰ میلی‌گرم و هم‌چنین نوشابه‌های گازدار کمتر از ۵۰ میلی‌گرم کافئین دارند.

در سال ۲۰۱۹ تحقیقی منتشر شد که نشان می‌داد مصرف مناسب قهوه به صورت روزانه موجب کاهش خطر مرگ بر اثر سرطان کبد می‌شود و در همان سال یک بررسی علمی دیگر با استناد به ۴۰ مقاله منتشر شده اعلام کرد که نوشیدن دو تا چهار فنجان در روز با کاهش خطر مرگ بر هر اثری مرتبط است.

در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۹ منتشر شده تاثیر نوشیدن دو تا چهار فنجان و دریافت میانگین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز، با کاهش ۴۵ درصدی ریسک اقدام به خودکشی مرتبط دانسته شده است. از طرف دیگر در تحقیقی دیگر هم به این موضوع اشاره شده که مصرف کافئین روزانه به کاهش ۱۳ درصدی خطر ابتلا به افسردگی کمک می‌کند.

حتما بخوانید:   حس آرامش با نوشیدن قهوه
ممکن است شما دوست داشته باشید