معرفی طبع انواع قهوه ها
منظور از طبع قهوه چیست؟
ما قصد داریم در این مقاله طبع انواع قهوه را مورد بررسی قرار دهیم.
در بیشتر کشورها بعد از آب، قهوه پر طرفدارترین و محبوب ترین نوشیدنی به حساب می آید و این میزان مصرف با مقدار ۱.۴ میلیارد فنجان در روز، نشان از محبوب رو به رشد این نوشیدنی حتی در کشور ایران دارد.
به لطف کافئین، قهوه به سوخت موتور محرک مغز ما تبدیل شده است؛ به نحوی که برای بعضی از افراد تصور آغاز یک روز، بدون قهوهی صبحگاهی دور از ذهن می باشد.
با توجه به افزایش سرانهی مصرف قهوه در ایران و استقبال گسترده تر مردم به آن، مسلما دانستن طبع قهوه برای اشخاصی که به طب سنتی علاقهمندند و یا افرادی که با مشکلاتی از جمله جوش های پوستی روبه رو هستند، دانستن طبع قهوه بسیار حائز اهمیت می باشد.
آیا طبع قهوه گرم است یا سرد؟
در یک جمله ی کامل باید گفت طبع قهوه سرد و خشک می باشد و نوشیدن آن طبع را ملین و رطوبت را خشک می نماید.
پس اگر نگران جوش های پوستی خود می باشید با خیال آسوده قهوه را استفاده کنید و بابت اثر گذاری آن بر تشدید جوش نگرانی نداشته باشید.
بین قهوهها از لحاظ طبع هیچ تفاوتی وجود ندارد و انواع قهوهها مانند قهوه اسپرسو، قهوه ترک و… همگی شامل طبع سرد و خشک هستند. البته در خصوص طبع قهوه سبز که در پایین در خصوص آن بیشتر توضیح می دهیم این عقیده وجود دارد که طبع آن گرم می باشد ولی با توجه به اینکه قهوه تا رست داده نشود قابل استفاده نبوده و همچنین مصرف قهوه سبز اکیدا توصیه نمی شود در این خصوص احتیاح به توضیح نیست.
پوسته قهوهی تازه که هنوز بو داده نشده، همان قهوه سبز است که سرشار از اسید کلروژنیک می باشد.
طبق گفته های موجود در سایت ها این اسید به کاهش وزن کمک می نماید و به همین علت است که همیشه به افرادی که می خواهند لاغر شوند نوشیدن قهوه سبز توصیه می شود.
آشنایی با طبع قهوه اسپرسو
قهوهی اسپرسو از عبور پر فشار آب گرم از مقدار کمی پودر قهوه درست میشود. این نوشیدنی در حجم پایین هم به صورت خالص و هم به صورت پایهی نوشیدنیهایی مثل لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و … استفاده میشود.
طبع قهوه، همان گونه که گفته شد سرد و خشک می باشد، در خصوص طبع قهوه اسپرسو ولی بر سر اینکه سرد یا گرم است اختلافاتی وجود دارد، با این حال همه به خشکی آن اذعان دارند. در طب سنتی ایرانی گفته میشود که طبع قهوه اسپرسو سرد و خشک می باشد.
آشنایی با خاصیت و طبع قهوه در طب سنتی
یکی از نوشیدنیهای پرمصرف در دنیا قهوه می باشد. افراط در استفاده این نوشیدنی به خصوص اگر بدون توجه به مزاج بدن است، میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد. پیشنهاد میکنیم برای آگاهی بیشتر از قهوه و اطلاع از اینکه طبع قهوه چیست با ما همراه شوید. خاصیت و مزاج قهوه در طب سنتی به این صورت ذکر شده است:
- در پاسخ به سوال طبع قهوه گرمه یا سرد، حکما طبع قهوه تازه را گرم و خشک و طبع قهوه کهنه و بو داده را رو به سردی و خشکی میدانند.
- هر چه قهوه بیشتر بماند و کهنهتر شود از حرارت مزاج آن کاسته میشود.
- موجب برطرف شدن ضعف جسمانی میشود و خستگی ناشی از مسافرت و یا کار سخت را از تن بیرون میکند.
- تقویت کننده معده می باشد.
- مانع از شدت یافتن صفرا و غلیان آن میشود.
- قهوه خون را رقیق میکند.
- مانع سوختن خون و صفرا و سودا شده و اخلاط را رقیق میکند.
- خشک کننده رطوبات است و سرفه بلغمی و نزله را رفع میکند.
- در تبهای صفراوی و دموی و حتی سوداوی مفید است.
- بازکننده گرفتگیها و انسدادها است.
- برای بیشتر سردردها مفید می باشد و آن را تسکین میدهد.
- پرخوابی را درمان میکند.
- مصرف آن تشنگی زیاد را برطرف میکند.
آشنایی با عوارض زیاده روی در مصرف
همانگونه که در ابتدا توضیح دادیم، زیادهروی در مصرف قهوه عوارضی را به دنبال خواهد داشت. اگر میزان مصرف آن بدون توجه به مزاج بدن باشد، تاثیر بدی روی بدن خواهد داشت. عوارض مصرف زیاد قهوه عبارت است از:
- مصرف زیاد قهوه در سردمزاجان و گرم مزاجان مضر بوده و بیخوابی، بیداری و سردرد را در پی خواهد داشت.
- همان گونه که عنوان شد، مدر است و رطوبات بدن را خشک میکند لذا مصرف بیش از اندازه آن موجب لاغری بدن میشود.
- رنگ چهره را زرد می کند.
- اندکی نفخ ایجاد میکند.
- برای قلب مضر است. موجب تحریک و ضعیف شدن قلب میشود.
- سبب کاهش منی و تضعیف قوای جنسی سردمزاجها میشود.
مصرف قهوه برای چه افرادی ضرر دارد؟
این اشخاص نیاز است که در استفاده از قهوه بیشتر از دیگران توجه کنند؛ چون بیشتر از بقیه افراد در معرض آسیبپذیری برای مصرف قهوه می باشند:
- افرادی که در بدنشان عفونت و خلط فاسد بسیاری وجود دارد.
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که دچار رفلاکس گوارشی می باشند.
- افراد مبتلا به فشار خون بالا