مراحل شسته شدن دانه های قهوه

پیش از صحبت درباره روش شستشو قهوه ، باید توضیح بدهیم که چرا قهوه باید در گام اول فرآوری شود. دانه های قهوه دانه های گیلاس قهوه میباشند و گیلاس قهوه به جهت لایه لایه بودن خیلی شبیه پیاز میباشد. از خارج به داخل ، لایه های قهوه گیلاس عبارتند از پوست ، مخاط ، اندوکارپ یا پوست و پوست نقره ای. پوست نقره ای آخرین لایه ما بین دانه ها یا لوبیا و سایر میوه ها میباشد. پیش از حمل و برشته شدن دانه های قهوه ، همه لایه ها بایستی از پوست گرفته تا پوست نقره ای برداشته بشوند و دانه های قهوه باید خشک بشوند. از نظر تاریخی ، دانه های قهوه به صورت طبیعی پردازش میشوند و پیش از برداشتن لایه های نرم اطراف دانه ها ، میوه ها خرد خواهند شد. فایده  کشت طبیعی این بوده که کمتر کار می کند و به طور کلی راحت تر است ، این کار سبب میشود کشاورزان تراکم شده قهوه بیشتری تولید نمایند.

فرآوری طبیعی عطر دانه های قهوه را تغییر داده و به دانه ها اجازه خواهد داد قندهای میوه را در زمان تخمیر در طول فرآیند خشک شدن جذب میوه کنند. نتیجه دانه های قهوه شیرین است که عطر آن کاملاً با فرآیند تخمیر و خشک شدن تعیین میشود. همه سلیقه های درونی حذف شده و کار سخت قهوه ساز بیهوده است. راه حل این مشکل فرآیند شستشو می باشد.

در ادادمه می خواهیم که مراحل تهیه قهوه شسته شده را به ترتیب برای شما توضیح بدهیم:

مرتب کرن یا جداسازی Sorting

بعد از برداشت گیلاس از گیاه، مرتب سازی و جداسازی گیلاسهای خراب، پوک شده،گندیده و  شاخه ها و یا هر چیز دیگری که می تواند در روند اثر بگذارد، ضروری می باشد، این مرحله می تواند به صورت دستی یا با استفاده از ماشین آلات انجام شود.

در گام  اول، گیلاس های قهوه جمع آوری شده را در مخازن بزرگی از آب قرار میدهند و به وسیله نیروی جاذبه از هر میوه های سالم و خراب نشده از مواد خشک یا اجسام خارجی جدا میشوند.

 

مراحل شستن قهوه

 

پالپینگ Pulping

پس از گام اول، گیلاس ها از طریق دستگاه پالپینگ پخش می شوند تا گوشت و پوست آن ها جدا شود، این دستگاه دلپور “Depulper” نام دارد.
بعد از ان دانه ها از طریق وزن تقسیم می شوند و از طریق کانال های آب عبور می کنند، دانه های سبک تر به سمت بالا شناور می شوند، در صورتی که دانه های رسیده سنگین تر به پایین سرازیر می شوند.

شسته شدن دانه های قهوه خام

مرحله بعدی تخمیر کنترل شده در مخازن پر از آب می باشد، به مدت ۱۲ تا ۳۶ ساعت میکروارگانیسم ها فرآیند تخمیر را برای تسهیل رفع مخاط انجام می دهند، مدت زمان فرایند به درجه حرارت بستگی دارد و باید تحت نظارت قرار بگیرد.
با این حال در صورتی که دانه ها خیلی طولانی در آب باشند، بیش از حد تخمیر می شوند و باعث ایجاد “دانه فلورسنت” میشوند، که حتی یک دانه آن میتواند یک بسته قهوه کامل را خراب نماید.

خشک کردن Drying

در مرحله نهایی  قهوه شسته شده، پارگمنت با توجه زیاد در آفتاب شسته شده و خشک می شود و به منظور جلوگیری از ایجاد عدم همسان سازی مرتبا چرخانده میشود.
در هر روش پردازش قهوه بایدتا حدی خشک بشود که برای بسته بندی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد رطوبت داشته باشد تا قهوه شما در زمان حمل و نقل با  مشکل پیشگیری گردد.
حتما بخوانید:   قهوه کوکتایل با آب انگور
ممکن است شما دوست داشته باشید