قهوه کنیا چیست؟

قهوه کنیا به علت دارا بودن طعم مداوم و غنی اش به همراه یک اسیدیته ای عمیق و عطر دلپذیر شناخته می شود ، طعم و مزه ای کاملاً روشن و دارای تنوع میوه دارد. در ارتفاعات بالای فلات کنیا بعضی از بهترین قهوه های لذیذ برتر دنیا کشت می شوند یکی از علت هایی که قهوه کنیا به عنوان یکی از قهوه های برتر در جهان شناخته می شود این است که آنها طعم های بسیار متمایزی دارند.

بررسی تاریخچه قهوه کنیا

قهوه نخستین بار بین سال های ۱۸۸۹ تا ۱۸۹۳ به کنیا وارد و کشت و برداشت آن زیر نظر انگلیسی ها شروع شد در سال های ابتدایی ورود قهوه، این محصول در کنیا تولید و برای فروش به انگلیس ارسال می شد ولی بعد از مدتی امتیاز فروش آن به کنیایی ها داده شد و در حال حاضر یکی از تولید کنندگان بزرگ قهوه در دنیا شناخته شده است.

معرفی ویژگی های کلی قهوه کنیا

منطقه: کنیا

ارتفاع درحال رشد : ۱۷۰۰ – ۱۸۰۰ متر

تنوع: عربیکا

دوره برداشت : نوامبر – دسامبر

فرآیند فرآوری : کاملاً شسته / به صورت طبیعی

عطر: تازه ، گلدار

طعم:میوه ای ، شیرین ( انواع توت ها ، لیموترش ، گوجه فرنگی)

بدن: غنی ، سنگین

اسیدیته: روشن

معرفی انواع دانه قهوه کنیا

دو نوع دانه قهوه در دنیا وجود دارد : عربیکا و روبوستا دانه های نوع عربیکا طعم بهتر و قهوه ای با کیفیت بالاتر را عرضه می دهد ، در صورتی که دانه های نوع روبوستا ، دارای تلخی ذاتی می باشد. دانه های قهوه کنیا به علت داشتن خاکهای آتشفشانی با ارتفاع بسیار و لومی ، یک محصول مشهور در سطح دنیا می باشد که برای پرورش دانه های عربیکا ایده آل است. کنیا با جفت کردن این منابع طبیعی با یک سیستم پیشرفته رشد ، تولید و توزیع ، کاملاً از پتانسیل قهوه خود استفاده کرده است.

خصوصیات طعم قهوه کنیا

مزه قهوه های کنیایی به دلیل شیرینی و شخصیت قدرتمندشان شناخته شده اند ، شامل یک حضور درخشنده در فنجان می باشد، و دارای طعم های شدید با غنای مشخص و خشک و شبیه به اتیوپی هارار است. به صورت معمول طعم غنی ، دلپذیر و شیرین را عرضه می دهند اکثر دانه ها که در ارتفاعات زیاد در خاکهای آتشفشانی رشد می کنند دارای مقدار زیاد اسیدیته هستند . دانه های کنیایی شامل جنس متوسط ​​هستند ، در صورتی که  طعمی جسورانه و آبدار بودن را روی کام به وجود می آورند.

معرفی کشور کنیا

کشور کنیا، معطرترین و اسیددارترین قهوه‌های دنیا را تولید می‌کند. طعم قهوه از منطقه‌ای به منطقه‌ی دیگر مختلف است، ولی  از ویژگی‌های منحصر به فرد آن، اسیدی بودن، ترکیب پیچیده‌ی میوۀ قهوه و بافت غنی و آبدار آن است.

حتما بخوانید:   قهوه سیاه یا بلک کافی چست؟

تنها ۳۳۰ مزرعه در کنیا زیر کشت قهوه می‌باشد (۱۵ هکتار یا بیشتر).

فقط نیمی از تولیدکنندگان را خرده‌مالکانی تشکیل می‌دهند که زمین‌های اندکی را در اختیار دارند.

این خرده‌مالکان (کشاورزانی که مالک زمین‌های اندکی بوده یا زمین‌هایی را اجاره می‌کنند) به شرکت‌هایی تقسیم می‌شوند.

هر شرکت گیلاس‌‌های قهوه را از صدها تا هزاران تولیدکننده دریافت می نماید.

کنیا قهوه‌های عربیکا به خصوص  SL و K7 را تولید می‌کند. دانه‌های قهوه جهت صادر شدن به سایر کشورها، شسته می‌شوند. تنها درصد کمی از گیلاس‌های قهوه‌ای که به طور طبیعی فراوری می‌شود در کنیا مصرف می شود.

اکثر دانه‌های قهوه‌ بعد از فراوری از طریق یک سیستم حراج هفته‌ای به فروش می‌رسد، صادرکنندگان دانه‌های قهوه ای که هفتۀ قبل مزه‌ی آن را امتحان کرده‌اند، به حراج می‌گذارند.

گرچه این مسئله به چرخه‌های بازار آسیب وارد می‌کند ولی قیمت‌های مطرح شده در حراجی به قهوه‌های پرکیفیت تعلق می‌گیرد پس تولیدکنندگان انگیزه پیدا می‌کنند تا روش‌های کشت و کار را بهبود بخشیده و کیفیت قهوه را بالاببرند.

مناسب ترین روش‌های دم کردن دانه قهوه کنیا

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید نوشیدن قهوه در کنیا فقط چند دهه قدمت دارد و هنوز که هنوز است، نوشیدن چای در کنیا محبوب‌تر از قهوه می باشد. ولی نوعی قهوه تلخ به اسم «کاهاوا چونگو» که در فنجان‌های مینیاتوری سرو می‌شود نوشیدنی تلخ مورد علاقه مردان سن و سال‌دار سواحیلی می باشد. این نوشیدنی تلخ که در کتری‌های جنس برنج به نام چانگو و روی آتش زغال دم می‌کشد با هل و دارچین مزه‌دار شده و با خرما سرو می‌شود تا کمی از تلخی آن گرفته شود. ولی بهترین روش‌های دم کردن دانه قهوه کنیا عبارتند از: فرنچ پرس و اروپرس. به این ترتیب ظریف‌ترین و پنهان‌ترین طعم‌های قهوه کنیا با نوت‌های گل و میوه حسابی خودشان را نشان دهند.

۱۰ حقیقت قابل توجه در خصوص دانه قهوه کنیا

۱-کنیا سالانه بالغ بر ۵۰ هزار تن قهوه تولید و حدود ۹۵ درصد آن را صادر دارد.

۲-حدود ۱۶۰ هزار هکتار زمین در کنیا زیر کشت قهوه می باشد.

۳-در صنعت قهوه کنیا حدود ۶ میلیون نفر شاغل می باشند.

۴-۴/۳ میزان قهوه تولیدی در کنیا توسط کشاورزان و ۱/۳ دیگر توسط شرکت‌ها و ملاکین بزرک تولید می‌شود.

۵-بیشترین میزان فروش دانه قهوه تولید شده در کنیا مربوط به قهوه عربیکا است.

۶-قهوه پس از گردشگری، تولید چای و باغداری چهارمین صنعت پول‌ساز در کنیا است.

۷-بیشترین قهوه‌های تولید شده در کنیا قهوه عربیکا هستند که دلیل این امر زمین‌های آتشفشانی با خاک رس مرغوب در کنیاست.

۸-صنعت قهوه در کنیا به خاطر عدم ثبات قیمت و توسعه زمین‌های مناطقی که قبلا برای کشت قهوه مورد استفاده قرار می‌گرفتند در حال کاهش است.

۹-کشاورزان قهوه در کنیا از جمله فقیرترین کشاورزان در جهان می باشند.

حتما بخوانید:   قهوه کلد برو چیست؟

۱۰-جالب است بدانید اغلب کنیایی‌ها نوشیدن چای را به قهوه ترجیح می‌دهند.

ممکن است شما دوست داشته باشید