عادت های خطرناک در مصرف قهوه چیست؟
اگر شما قهوه ای که در طول روز استفاده می کنید بیشتر از ۳تا ۵ فنجان نباشد، می تواند محافظ خوبی برای قلب باشد. ناگفته نماند که این عوارض می تواند جنبه ارثی داشته باشد و به حساسیت شخصی شما به کافئین،مرتبط می باشد.
یکی از رایج ترین عادت های اشتباه مردم در استفاده از قهوه که موجب به خطر افتادن سلامت شما می شود نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در طول روز می باشد.
مقدار کافئینی که شما باید در طول روز استفاده کنید نباید بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم باشد و این مقدار در هر نوبت نباید بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم باشد.
در نتیجه شما می توانید در طول روز فقط ۴ فنجان قهوه بنوشید و اگر در کنار قهوه از نوشیدنی کافئین دار همانند نوشابه و …. استفاده می کنید باید تعداد فنجان قهوه خود را کاهش دهید و حتما به میزان کافئین آن دقت نمایید که میزان کافئینی که در طول روز استفاده می کنید بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم نشود.
عوارض و مضرات قهوه
بالا رفتن فشار خون:
افرادی که فشار خون بالایی دارند و کسانی که تا به حال کافئین استفاده نکردند باید خیلی احتیاط کنند. کسانی که دارای فشار خون بالا هستند با نوشیدن ۲ فنجان قهوه بعد از گذشت ۲ الی ۳ ساعت بعد از استفاده از کافئین فشار خونشان بالا می رود.
خطر حمله قلبی:
بررسی ها نشان داده که افرادی که به فشار خون مبتلا هستند ۴ برابر بیشتر احتمال حمله قلبی دارند در صورتی که ۴ فنجان قهوه استفاده کند اما اگر میزان کمتری کافئین بنوشد این خطر را کاهش می دهد.
بیماری نقرس:
کسانی که در گذشته بیماری تقرس داشتند باید دیگر از کافئین و قهوه استفاده نکنند زیرا موجب بازگشت بیماری نقرس را افزایش می دهد.
مبتلا شدن به کیست پستان:
زن هایی که در طول روز ۳۱ تا ۲۵۰ میلی گرم کافئین استفاده می کنند، احتمال رشد بیماری فیبروکیستیک پستانی را تا ۵ برابر در مقایسه با افراد دیگر افزایش می دهند.
بی اختیاری در ادرار:
زن هایی که مصرف کافئین آن ها بیشتر از حد مجاز می باشد، ۷۰ درصد احتمال بی اختیاری ادرار در آنها افزایش پیدا می کند که حتی زمانیکه می خندن یا اینکه سرفه یا عطسه می کنند به آسانی ادرار از بدن آنها خارج می شود.
موجب بی خوابی می شود:
کافئین می تواند در سیستم خواب یک فرد اثر بسزایی بگذارد و باعث بی خوابی شود. اگر شما شب ها عادت دارید قهوه و کافئین استفاده کنید حتما با مشکل بی خوابی مواجه شدید که موجب خستگی و کسالت روز بعد می شود.
موجب سو هاضمه می شود:
کسانی که نوشیدنی های کافئینی استفاده می کنند بیشتر آنها به ناراحتی معده یا گوارش دچار می شوند، این مشکل هنگامی اتفاق می افتد که نوشیدنی ها با معده خالی استفاده شود.
موجب سردرد می شود:
مصرف مقدار مناسب کافئین می تواند موجب کاهش سردرد شود ولی استفاده زیاد از حد کافئین باعث بروز سردرد می شود.
موجب کاهش باروری و سقط جنین می شود:
استفاده از کافئین در زنان بارداری آن ها را تا ۲۷ درصد کاهش می دهد.
بررسی های اخیر، نشان داده که مصرف کافئین حداقل ۲ فنجان در طول شبانه روز خطرات سقط جنین را افزایش می دهد. چون کافئین محلول در آب می باشد و به آسانی از طریق خون وارد جفت می شود و به عنوان یک محرک موجب افزایش ضربان قلب و متابولیسم جنین می شود. و اینکه رشد جنین را کند می کند. زنانی که شیرده هستند حتما به این نکته دقت کنند که نوشیدن کافئین مستقیما بر روی نوزاد تاثیر می گذارد.
رفلاکس گوارشی:
از دیگر ضرر های قهوه، بازگشت اسید معده و سوزش معده می باشد. به ویژه آن دسته از افرادی که سابقه این بیماری را دارند با مصرف کافئین ، این مسئله را تجربه می کنند با حفظ تعادل در مصرف قهوه می توان از بروز بیشتر این بیماری جلوگیری نمود.
اختلال در دیابت نوع ۲ :
اگر شما به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید مصرف کافئین خود را محدود کنید یا اینکه به کل مصرفتان را قطع نمایید چون در متابولیسم گلوگز اختلال ایجاد می کند و باعث افزایش ناگهانی گلوگز در خون می شود.
موجب انقباضات قلبی می شود :
تحقیقات نشان داده که بلافاصله پس از مصرف نوشیدنی انرژی زا، قلب با انقباضات شدید تری مواجه می شود، ولی دقیق مشخص نیست که این موضوع تاثیرات بلند مدت دارد.
موجب چاقی می شود:
کافئین موجب افزایش وزن افراد می شود چون با افزایش هورمون های استرس در بدن باعث گرسنگی شدید و در نتیجه پرخوری می شود.
موجب حساسیت می شود:
حساسیت به کافئین به مرور زمان رخ می دهد اما عده ای از افراد با حساسیت زیادی که به کافئین دارند امکان دارد که کهیر، درد و بثوات پوستی را تجربه کنند.
مشکلات و عوارضی که با استفاده بیش از حد قهوه به وجود می آید به شرح زیر است:
- موجب سرگیجه می شود
- باعث حالت تهوع می شود
- فراموشی در افراد مسن ، به خصوص در خانم های بالای ۸۰ سال
- موجب ناراحتی معده می شود
- اسهال
- عصبانیت
- بی قراری و پریشانی
- لرزش ماهیچه ها
- خواب پریشان شبانه
- بداخلاقی و زود رنجی
- افزایش ضربان قلب