خوردن قهوه بعد از عمل بینی

مناسب است از نوشیدنی‌های الکلی و نوشیدنی‌های کافئین‌دار، مثل قهوه یا نوشابه، تا چند روز بعد از جراحی بینی خودداری نمایید، البته اگر برای مدت طولانی‌تر نباشد. الکل یک رقیق کننده خون می باشد و می تواند خطر خونریزی بعد از جراحی را بالا ببرد.

چه زمانی بعد از جراحی بینی می توانیم قهوه بخوریم؟

پاسخ: توصیه می کنیم قبل از آغاز دوباره نوشیدن کافئین، ۶ هفته کامل پس از عمل جراحی صبر نمایید. ما می دانیم که این امکان دارد برای بعضی از بیمارانی که عادت به نوشیدن قهوه یا چای روزانه دارند سخت باشد. اگر باید قبل از ۶ هفته از سر بگیرید، در صورت احتیاج ½ فنجان یا ¼ فنجان در روز را توصیه می کنیم.

از مواردی که باید بعد از جراحی بینی دوری کنید:

کارهایی که نباید بعد از جراحی بینی انجام دهید:
  • فعالیت های سخت. جراح شما واضح به شما می گوید که ورزشگاه را رها کنید و چند هفته پس از جراحی از ورزش خودداری نمایید.
  • فعالیت جنسی. …
  • فین کردن. …
  • دوش گرفتن. …
  • عینک زدن. …
  • بیرون ماندن در آفتاب. …
  • سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل. …
  • دست زدن یا ضربه زدن به بینی

خواص قهوه تلخ

۱. قهوه موجب بالا رفتن انرژی می شود

قهوه موجب می‌شود کمتر احساس خستگی نمایید و هشیاری شما را افزایش می دهد. این خاصیت به دلیل وجود یک ماده‌ی محرک در قهوه به اسم کافئین می باشد که در واقع، رایج‌ترین ماده‌ی روان‌گردان در جهان به حساب می آید.

به بیانی ساده، پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون شما می شود. این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی می‌رسد. کافئین پس از وارد شدن به سیستم اعصاب مرکزی، به سراغ آدنوزین (عامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی) می‌رود و مانع فعالیت آن می‌شود. کافئین موجب بالا رفتن تولید نوراپی‌نفرین و دوپامین می‌شود. نوراپی‌نفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری می باشد و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است.

آزمایش‌های کنترل‌ شده‌ی بسیار روی انسان‌ها،نشان دهنده این است که قهوه، جنبه‌های گوناگونی از عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد، برای مثال: حافظه، خلق و خو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی.

۲. قهوه موجب چربی‌ سوزی می شود

آیا می‌دانستید کافئین تقریبا در کلیه مکمل‌های چربی‌ سوزی موجود در بازار، وجود دارد؟ یک علت مناسب برای این ادعا می باشد: کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی‌سوزی آن، در عمل، اثبات شده است. بررسی های متعدد نشان می‌دهد کافئین می‌تواند میزان سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد افزایش دهد. سایر مطالعات حاکی از آن است که کافئین دقیقا می‌تواند چربی‌سوزی را به میزان ۱۰ درصد در اشخاص چاق و ۲۹ درصد در اشخاص لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با استفاده طولانی‌مدت قهوه، این تاثیرات پایین آید.

حتما بخوانید:   قهوه کلد برو چیست؟

۳. کافئین موجب بهبود عملکرد فیزیکی می شود

کافئین،موجب تحریک سیستم عصبی می شود و این کار باعث می‌شود، سیگنال‌ شکستن چربی بدن به سلول‌ها فرستاده شود.

ولی کافئین سطوح اپی‌نفرین (آدرِنالین) خون را نیز افزایش می دهد. بدن انسان به وسیله‌ی افزایش آدرنالین، به استرس‌های فیزیکی و احساسی، پاسخ می‌دهد که به آن پاسخ «جنگ یا گریز» گفته می شود.

کافئین به سلول‌های چربی دستور می‌دهد چربی بدن را بشکنند. این چربی‌‌ها در قالب اسیدهای چرب آزاد و منبع سوخت، وارد جریان خون می‌شوند که به جز مغز، ماهیچه‌های قلبی و اسکلتی، اسیدهای چرب را ترجیح می‌دهند.

با وجود این تاثیرات، عجیب نیست کافئین بتواند عملکرد فیزیکی را به طور میانگین ۱۲-۱۱ درصد، افزایش دهد. پس، منطقی است نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه و آغاز کردن روز کاری، یک فنجان قهوه‌ی غلیظ‌ میل کنید.

۴. در کافئین، مواد غذایی ضروری وجود دارد

قهوه چیزی بیش از یک نوشیدنی سیاه رنگ می باشد. بسیاری از همین مواد مغذی که در دانه‌های قهوه وجود دارند، در نوشیدنی نهایی نیز پیدا می‌شوند.

یک فنجان قهوه دارای مواد مغذی زیر می باشد:

  • ریبوفلاوین (ویتامین ب۲): تامین‌کننده‌ی ۱۱ درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  • پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵): تامین‌کننده‌ی ۶ درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  • منگنز و پتاسیم: تامین‌کننده‌ی ۳ درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  • منیزیوم و نیاسین (ویتامین ‌ب۳): تامین‌کننده‌ی ۲ درصد از میزان توصیه‌ شده‌ی روزانه

گرچه شاید به نظر موضوع مهمی نباشد، ولی بیشتر مردم، روزانه بیش از یک فنجان قهوه می‌نوشند. پس در نتیجه، اگر ۴-۳ فنجان قهوه بنوشید، آنگاه این مقادیر اندک، به سرعت افزایش می یابد.

۵. کافئین موجب پایین آمدن خطر دیابت نوع ۲ می شود

دیابت نوع ۲ یک بیماری بسیار جدی و شایع می باشد که امروزه حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان به آن مبتلا هستند. در این نوع دیابت، بدن انسولین تولید می‌کند، ولی یا میزان آن کافی نمی باشد یا بدن نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده نماید. در این شرایط، قند موجود در بدن نمی‌تواند وارد سلول‌های بدن شود و در اثر تجمع آن، بدن دچار نارسایی می‌شود.

بنا به بعضی از دلایل، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که قهوه استفاده می‌کنند، به طور چشمگیری پایین می باشد. بررسی ها نشان می‌دهد ریسک ابتلا به این بیماری در اشخاصی که بالاترین میزان قهوه را استفاده می‌کنند، ۲۳ تا ۵۰ درصد پایین تر است و نتایج یک بررسی دیگر نیز حاکی از کاهش ۶۷ درصدی احتمال ابتلا به این بیماری می باشد.

طبق تحقیقات گسترده‌‌ صورت گرفته از داده‌های ۱۸ تحقیق روی مجموع ۴۵۷۹۲۲ نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد.

۶. قهوه موجب محافظت شما در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل می شود

بیماری آلزایمر رایج‌ترین نوع اختلال عملکرد مغزی و علت عمده‌ی زوال عقل در سراسر جهان می باشد.

حتما بخوانید:   دسر قهوه کرم دار با خامه فرم گرفته

همیشه اشخاص بالای ۶۵ سال به این بیماری مبتلا می‌شوند. متاسفانه، هیچ درمان شناخته شده‌ای برای آلزایمر وجود ندارد. با وجود این، کارهای بسیاری را می‌توان برای پیشگیری از این بیماری انجام داد از جمله، تغذیه سالم و ورزش، ولی نوشیدن قهوه هم می‌تواند به طور شگفت‌آوری تاثیر گذار باشد.

طبق تحقیقات صورت گرفته، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که قهوه استفاده می‌کنند، بیش از ۶۵ درصد پایین تر است.

۷. کافئین موجب پایین آمدن خطر ابتلا به بیماری پارکینسون می شود

پس از آلزایمر، بیماری پارکینسون دومین بیماری رایج در حیطه‌ی عملکرد مغز می باشد. این بیماری در اثر مرگ سلول‌های ترشح‌کننده‌ی دوپامین (یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی) به وجود می‌آید. مثل آلزایمر، برای پارکینسون هم هیچ درمان شناخته‌ شده‌ای وجود ندارد که این امر اهمیت پیشگیری از آن را دو چندان می‌کند.

طبق مطالعات صورت گرفته، استفاده از قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد.

در این مورد، به نظر می‌رسد خود کافئین به وجود آورنده‌ی این اثر می باشد. پس در نتیجه، افرادی که قهوه‌‌ی بدون کافئین استفاده می‌کنند از ریسک پارکینسون در امان نیستند.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید