خواص اثبات شده قهوه برای سلامتی
یادتان میآید شبهای امتحان وقتی هنوز دو سوم کتاب را نخوانده بودید به اولین چیزی که پناه میبردید یک فنجان قهوه بود. بله، همه مردم قهوه را به خاطر شب زنده داری اش خوب می شناسند. ولی واقعیت این است که قهوه ویژگیهای دیگری نیز برای سلامتی بدن دارد.
قهوه برای سلامتی و بدن مفید است یا مضر؟ قهوه چه خواصی دارد؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد و با جستجو در اینترنت به پاسخهای متفاوتی که به این سوال داده شده است مواجه شده باشید!
برخی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالای قهوه، این نوشیدنی را برای سلامتی مفید میدانند و برخی دیگر به دلیل عوارضی از جمله تپش قلب، خواص انواع قهوه اسپرسو، ترک و فرانسه را در نظر نگرفته و این نوشیدنی را مضر میدانند.
مصرف قهوه عادت بسیاری از مردم جهان است و در طول چند قرن گذشته بحثهای زیادی در مورد فواید و مضرات قهوه شکل گرفته است. برخی از افراد علت مسائلی مانند ناتوانی جنسی و جنون را به گردن قهوه میاندازند و از نظر برخی دیگر این نوشیدنی هدیه ای از بهشت و درمانی برای کسالت و پیری است.
قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های معتبر و پر مصرف در سطح جهان دارای خواص و فواید بسیاری است که باعث شده در گذر زمان جایگاه خود را در برنامه غذایی بسیاری از مردم جهان حفظ کند . از آن جایی که اکثر مردم به خواص فوری قهوه یعنی نشاط آوری،افزایش تمرکز و هوشیاری توجه بیشتری دارند در نتیجه از فواید قهوه بر سلامتی بدن در دراز مدت بیاطلاع هستند، در ادامه به بعضی از این خواص اشاره میکنیم:
در حقیقت قهوه یک نوشیدنی واقعا سالم است. این نوشیدنی، سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مفیدی است که میتوانند در بهبود سلامتی شما مؤثر باشند.
۱_قهوه میتواند انرژی شما را بالا ببرد و شمارا هوشیارتر کند.
قهوه باعث میشود کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا میبرد. این خاصیت به خاطر وجود یک مادهی محرک در قهوه به نام کافئین است که در واقع، رایجترین مادهی روانگردان در دنیا است.
به عبارت ساده، پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون میشود. این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی میرسد. کافئین پس از ورود به سیستم اعصاب مرکزی، به سراغ آدنوزین (عامل احساس خستگی و خوابآلودگی) میرود و مانع فعالیت آن میشود. کافئین سبب افزایش تولید نوراپینفرین و دوپامین میشود. نوراپینفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است.آزمایشهای کنترل شدهی بسیار روی انسانها، نشان میدهد قهوه، جنبههای مختلفی از عملکرد مغز را بهبود میبخشد، برای نمونه: حافظه، خلق و خو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی.
۲_قهوه باهث تقویت حافظه کوتاه مدت میشود.
دومین خاصیت مهم انواع قهوه تقویت حافظه کوتاه مدت است.
بر اساس تحقیقی که گروهی از محققان اتریشی بر روی دانشجویان داوطلب انجام دادند مشخص شد حافظه کوتاه مدت داوطلبانی که روزانه ۱۰۰ میلی گرم کافئین (میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه) دریافت میکنند عملکرد بهتری نسبت به سایر دانشجویان دارد.
در این آزمایش در رابطه با نحوهی دقیق عملکرد کافئین بر روی مغز اطلاعات دقیقی به دست نیامد اما آنچه مشخص شد تاثیر کافئین بر روی قسمتهای خاصی از مغز است که تاثیر مستقیم در حافظه کوتاه مدت و افزایش عملکرد مغز دارد.
۳_قهوه میتواند اثرات چربی سوزی داشته باشد.
کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربیسوزی آن، در عمل، اثبات شده است. مطالعات متعدد نشان میدهد کافئین میتواند میزان سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد. مطالعات دیگر حاکی از آن است که کافئین دقیقا میتواند چربیسوزی را به اندازهی ۱۰ درصد در افراد چاق و ۲۹ درصد در افراد لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با مصرف طولانیمدت قهوه، این اثرات کم شود.
۴_قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به آلزایمر میشود.
کاهش خطر ابتدا به آلزایمر از دیگر خواص قهوه است. بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص شد که مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه ۶۵% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش میدهد.
در رابطه با نحوه عملکرد و خاصیت انواع قهوه بر روی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل دو نظریه وجود دارد.
نظریه اول بیان میکند که آلزایمر و زوال عقل یکی از عوارض دیابت نوع ۲ است و از آنجا که یکی از خواص قهوههای اسپرسو، فرانسه و ترک کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است آلزایمر و زوال عقل را کاهش میدهد.
نظریه دوم اینطور بیان میکند که دو نشانه اصلی بیماری آلزایمر پلاکهای آمیلوئیدی و کلافهای رشتهای داخل نورونی هستند. مصرف قهوه از ایجاد این پلاکها و کلافها که دلیل اصلی بیماری آلزایمر است جلوگیری میکند.
۵_سبب کاهش ابتلا به بیماری قلبی میشود.
از جمله دیگر خواص قهوه اسپرسو، ترک و فرانسه، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. بر اساس مطالعهی دیگری که در رابطه با مصرف قهوه در کشور هلند بر روی ۳۷،۰۰۰ نفر طی مدت ۱۳ سال انجام شد مشخص شد مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان قهوه (بدون توجه به نوع اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو، فرانسه و ترک) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد. البته این نکته را فراموش نکنید که هنگام خرید قهوه به فروشنده اعلام کنید که تصمیم دارید از چه وسیلهای (موکاپات، دستگاه اسپرسوساز، فرنچ پرس، دستگاه فرانسه ساز، قهوه جوش و جذوه) برای تهیه قهوه استفاده کنید.
یکی از خواص اصلی انواع قهوه جلوگیری از التهاب است و همین موضوع سبب میشود مصرف قهوه صدمات شریانی ناشی از التهابات را کاهش داده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کاهش یابد.
۶_قهوه میتواند عملکرد فیزیکی را به طور چشمگیری بهتر کند.
کافئین قهوه، سیستم عصبی را تحریک میکند و این کار سبب میشود، سیگنال شکستن چربی بدن به سلولها فرستاده شود.
اما کافئین قهوه سطوح اپینفرین (آدرِنالین) خون را نیز بالا میبرد. بدن انسان به وسیلهی افزایش آدرنالین، به استرسهای فیزیکی و احساسی، پاسخ میدهد که به آن پاسخ «جنگ یا گریز» میگویند.
کافئین قهوه به سلولهای چربی دستور میدهد چربی بدن را بشکنند. این چربیها در قالب اسیدهای چرب آزاد و منبع سوخت، وارد جریان خون میشوند که به جز مغز، ماهیچههای قلبی و اسکلتی، اسیدهای چرب را ترجیح میدهند.
با وجود این آثار، عجیب نیست کافئین بتواند عملکرد فیزیکی را به طور میانگین ۱۲-۱۱ درصد، بالا ببرد. پس، منطقی است نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه و شروع روز کاری، یک فنجان قهوهی غلیظ نوش جان کنید.
۷_قهوه میتواند خطر دیابت نوع ۲ را پایین بیاورد.
دیابت نوع ۲ یک بیماری بسیار جدی و شایع است که هماکنون حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به آن مبتلا هستند. در این نوع دیابت، بدن انسولین تولید میکند، اما یا میزان آن کافی نیست یا بدن نمیتواند از انسولین تولید شده استفاده کند. در این شرایط، قند موجود در بدن نمیتواند وارد سلولهای بدن شود و در اثر تجمع آن، بدن دچار نارسایی میشود.
بنا به برخی دلایل، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در کسانی که قهوه مصرف میکنند، به طور چشمگیری پایین است. مطالعات نشان میدهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف میکنند، ۲۳ تا ۵۰ درصد کمتر است و نتایج یک بررسی دیگر نیز حاکی از کاهش ۶۷ درصدی احتمال ابتلا به این بیماری است.
طبق بررسیهای گسترده از دادههای ۱۸ تحقیق روی مجموع ۴۵۷۹۲۲ نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش میدهد.
۸_قهوه در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر است.
قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان میشود، همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت هاروارد مشخص شده است که زنانی که در روز حداقل ۴ فنجان قهوه مینوشند به میزان ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر قرار میگیرند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت ضد التهابی قهوه است.
۹_قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبدی میشود.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و سرطان کبد یکی دیگر از خواص شگفت انگیز قهوههای ترک، فرانسه و اسپرسو است. دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه ۴ فنجان قهوه (به طور متوسط) خطر ابتلا به بیماریهای کبد را کاهش میدهد.
قهوه با سطح آنزیمهای کبدی ارتباط معکوس دارد به طوریکه هر چه مصرف قهوه افزایش یابد سطح آنزیمهای کبدی ناشی از التهابات کبد کاهش مییابد.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه عوارضی از جمله تپش قلب را در پی خواهد داشت. دانشمندان در تحقیقات خود به طور متوسط روزانه ۴ فنجان قهوه را مناسب اعلام کردهاند.
۱۰_قهوه میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش بدهد.
پس از آلزایمر، بیماری پارکینسون دومین بیماری رایج در حیطهی عملکرد مغز است. این بیماری در اثر مرگ سلولهای ترشحکنندهی دوپامین (یک انتقالدهندهی عصبی) به وجود میآید. مانند آلزایمر، برای پارکینسون هم هیچ درمان شناخته شدهای وجود ندارد که این امر اهمیت پیشگیری از آن را دو چندان میکند.
طبق مطالعات انجام شده، مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش میدهد.
در این مورد، به نظر میرسد خود کافئین به وجود آورندهی این اثر است. بنابراین، کسانی که قهوهی بدون کافئین مصرف میکنند از ریسک پارکینسون در امان نیستند.
۱۱_قهوه ضدافسردگی و شادی آور است.
افسردگی یک اختلال روحی جدی است که کیفیت زندگی را تا حد زیادی پایین میآورد. این بیماری به طور باورنکردنی شایع است و هم اکنون حدود ۴.۱ درصد مردم امریکا دچار افسردگی شدید هستند.
طبق مطالعهای که از سوی دانشگاه هاروارد انجام شد و در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسید، زنانی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه میخوردند، ۲۰ درصد کمتر دچار افسردگی میشدند.
در مطالعهی دیگری که روی ۲۰۸۴۲۴ نفر انجام شد، دریافتند کسانی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه میخوردند، ۵۳ درصد کمتر دست به خودکشی میزدند.
۱۲_قهوه میتواند از ابتلا به نقرس جلوگیری کند.
یکی از تاثیرات بسیار مفید قهوه که در مقالات و سایتهای مرتبط با قهوه کمتر به آن اشاره شده است کاهش خطر ابتلا به نقرس است. بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با مصرف قهوه بر روی حدود ۹۰،۰۰۰ پرستار در طی مدت ۲۶ سال انجام شد مشخص شد افرادی که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه مینوشند ۵۷ درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشتهاند. همچنین در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزانه بین ۱ تا ۳ فنجان قهوه مینوشند حدود ۲۲ درصد کمتر خطر ابتلا به نقرس را تجربه کردهاند.
علاوه بر تحقیقات فوق تحقیقات دیگری در مقیاس بزرگ بر روی جامعهای از مردان صورت گرفت که در نتیجه آن مشخص شد مصرف روزانه ۴ تا ۵ فنجان قهوه به میزان ۴۰ درصد و مصرف روزانه ۶ فنجان قهوه به میزان ۶۰ درصد خطر ابتلا به نقرس را کاهش میدهد.
براساس تحقیق صورت گرفته بر روی پرستاران مشخص شد خواص آنتی اکسیدانی انواع قهوه با کاهش اسید، اوریک میتواند خطر نقرس را کاهش دهد (غلظت بالای اسید اوریک یکی از علل اصلی بروز بیماری نقرس است).
۱۳_قهوه باعث کاهش وزن و لاغری میشود.
یکی از خواص ویژه قهوه کاهش وزن و لاغری است. همهی شما بی شک رژیمهای غذایی بسیاری را مشاهده کردهاید که در آنها مصرف قهوه توصیه شده است. در این قسمت قصد داریم تا در این رابطه با شما سخن بگوییم.
تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر قهوه در کاهش وزن مثبت ارزیابی شده است. بر اساس این تحقیقات مصرف قهوه متابولیسم بدن را از ۳ تا ۱۱ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف قهوه میتواند میزان سوخت چربی در بدن را از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد که این میزان در افراد مختلف متفاوت است.
کافئین موجود در قهوه چربیهای بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم میشود.
البته مصرف مرتب قهوه و عادت کردن بدن به این ماده غذایی میتواند از اثرات چربی سوزی این ماده بکاهد.
با توجه به فواید بسیار قهوه که در بالا اشاره شد قهوه میتواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی افراد شود که از جمله آنها میتوان به کاهش کیفیت خواب، افزایش فشار خون، بروز استرس و اضطراب اشاره کرد. افزایش فشار خون ناشی از قهوه دائمی نبوده و پس از چند ساعت از بین خواهد رفت. همچنین کافئین موجود در قهوه میتواند در برخی از افراد سبب بروز حساسیت شود. در صورت مصرف قهوه و بروز حساسیت علائم آن تا چند ساعت پس از مصرف از بین خواهد رفت.
اگر شما به مصرف روزانه قهوه عادت کردهاید و قصد کاهش مصرف قهوه را دارید بهتر است مصرف خود را به تدریج کاهش دهید تا از بروز علائمی همچون سر درد که ناشی از کاهش مصرف کافئین است جلوگیری کنید.
خرید آسان اینترنتی انواع قهوه در تمام نقاط کشور را با کافه خانه تجربه کنید ما طعم دلخواه قهوه را در کمترین زمان ممکن به شما ارائه می دهیم.بهترین قیمت و بیشترین تنوع محصولات و ارسال در کمترین زمان ممکن ،گامی مطلوب در جهت رفاه حال مشتریان کافه خانه می باشد.