ترک قهوه چند روز طول میکشد؟
اعتیاد به قهوه در بیشتر افراد به چشم می خورد. همان گونه که می دانید اعتیاد به هر چیزی می تواند آسیب هایی را برای شما به دنبال داشته باشد.خانواده ها نیز نقش بسیار مهمی در این ترک اعتیاد در اشخاص دارند. هر چند که از لحاظ بسیاری از افراد ترک قهوه کار چندان سختی نیست. ولی باید بدانید که زمانی به یک چیزی عادت کنید ترک آن دشوار خواهد بود.
استرس و ترک اعتیاد به قهوه
بسیاری از افراد می دانند که استرس یکی از شایع ترین مشکلاتی می باشد که برا تمامی اشخاص به وجود آمده است. استرس در زندگی تا میزانی موجب پیشرفت می شود. حال اگر این استرس بیش از اندازه معمول باشد آسیب زا خواهد بود. در واقع شما در هر کاری اگر بیش از حد بخواهید آن را تکرار نمایید روزی شما را آزار می دهد. استرس انواع گوناگونی دارد.
آشنایی با دلایل متنوع برای ترک اعتیاد به قهوه
دلایل متنوعی وجود دارد که امکان دارد بخواهید قهوه را ترک کنید. ممکن است عوارض جانبی آزاردهنده ای برای شما به دنبال داشته باشد، یا شاید آن قهوه های ویژه هزینه بسیاری دارند. ولی به محض این که استفاده از قهوه را متوقف کنید، امکان دارد علائم ناخوشایند ترک را تجربه کنید.
منظور از ترک قهوه چیست؟
ترک قهوه هنگامی رخ می دهد که شخصی که به طور منظم قهوه استفاده میکند و یکباره آن را متوقف کند. بسیاری از افرادی که به طور منظم نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند حداقل با بعضی از این علائم آشنا می باشند.
اگر قهوه صبح خود را حذف کنید، امکان دارد چند ساعت بعد برخی از این اثرات ناخوشایند را احساس نمایید. بسته به مصرف منظم قهوه شما، ممکن است از نسبتاً خفیف تا شدیدتر متغیر باشند. سردرد شاید تنها شایع ترین علامت ترک اعتیاد به قهوه باشد. تحریک پذیری و خستگی نیز مکرر است. این علائم منفی سپس افراد را به خوردن یک نوشیدنی کافئین دار سوق می دهد تا کمی تسکین پیدا نمایند.
آشنایی با علائم و نشانه های ترک قهوه
مطمئن نیستید که آیا علائم ترک اعتیاد به قهوه را دارید؟ تحقیقات نشان داده است که این ها بعضی از شایع ترین علائم گزارش شده توسط اشخاصی هستند که از کافئین کناره گیری می کنند.
بروز سردرد
رایج ترین علامت ترک قهوه سردرد می باشد. طبق DSM-5، سردرد امکان دارد به تدریج بروز کند، با ضرباندار ظاهر شود و شدید باشد. سردرد ناشی از ترک اعتیاد به قهوه ممکن است شبیه به میگرن به نظر برسد، و بیشتر علائم دیگر ترک این ماده مشابه علائمی می باشد که در طول میگرن تجربه می شود. با این حال، برای تعیین این که چگونه این دو با هم ارتباط دارند، تحقیقات بیشتری نیاز است. در بعضی افراد، ترک قهوه میتواند موجب میگرن شود.
بروز تهوع و استفراغ
حالت تهوع و ناراحتی معده علائم ترک اعتیاد به قهوه بسیار شایع تر از استفراغ می باشد. ولی هر دو به عنوان علائم احتمالی شناخته می شوند.
موجب خلق و خوی منفی
ترک قهوه موجب انواع حالتهای خلقی منفی میشود (که بعضی مواقع به آن نارسایی گفته میشود) از احساس افسردگی گرفته تا احساس اضطراب یا تحریکپذیری. به یاد داشته باشید که این احساسات همیشه موقتی هستند و پس از پایان ترک باید از بین بروند.
مهآلودگی ذهنی
این علامت به روشهای گوناگونی توصیف میشود، ولی همه به یک موضوع می پردازند آن هم علائم بعد از ترک اعتیاد به قهوه اضافه میشوند. زمانی که از قهوه دوری میکنید، مغز شما به درستی کار نمیکند. آزمایشات متفاوت نشان می دهد که این چیزی بیش از یک احساس است. در یک مطالعه، ترک اعتیاد به قهوه با هوشیاری ذهنی پایینتر و عملکرد ضعیفتر در زمان واکنش و وظایف حافظه مرتبط است.
مهآلودگی ذهنی یک اثر بازگشتی می باشد و تحریککننده و تقویتکننده کافئین است. نوشیدن کافئین بیشتر به سادگی چرخه را تداوم می بخشد. ولی نیاز نیست که کارهای سختی انجام دهید شما می توانید کافئین را کاهش دهید.
بروز سرگیجه یا سبکی سر
احساس سبکی سر یا سرگیجه یکی از علائم رایج ترک قهوه می باشد. کاهش تدریجی به صورت ناگهانی کمک خواهد کرد، ولی به خودتان فشار نیاورید. سعی کنید در زمانی که مصرف قهوه را کاهش می دهید کمی راحت تر باشید و اگر احساس نیاز کردید بنشینید یا دراز بکشید. در صورتی که غش غیرمعمول است، فشار دادن خود در صورتی که احساس سبکی سر یا سرگیجه دارید، این خطر را افزایش می دهد.
علائم ترک همیشه در عرض ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از آخرین دوز آغاز می شود و کل روند ترک می تواند بین دو تا نه روز طول بکشد.
راه های مقابله و رهایی از ترک اعتیاد به قهوه
مطالعات گوناگون نشان داده اند که ساده ترین و تاثیر گذار ترین راه برای تسکین علائم ترک قهوه مصرف بیشتر کافئین است. نکته کلیدی این است که مراقب میزان آن باشید. مقدار کافئین موجود در غذاها و نوشیدنیهای رایج را بررسی کنید و مطمئن شوید که استفاده کافئین خود را بیشتر از مقداری که قبلا مصرف میکردید افزایش نمیدهید. چون این موجب افزایش تحمل شما میشود که وابستگی شما به کافئین را تغذیه میکند.
نحوه کاهش میزان کافئین
یک راه خوب برای کاهش مصرف کافئین، کاهش ۱۰ درصدی آن هر دو هفته یکبار می باشد. به این ترتیب، مصرف کافئین خود را به اندازه ای کاهش می دهید که در نهایت بدون کافئین خواهید بود. ولی رسیدن به آن چندین ماه طول می کشد.
مزایای کاهش مصرف کافئین این است که زمان کاهش مصرف نباید علائم ترک خیلی محسوسی داشته باشید و می توانید به تدریج غذاها و نوشیدنی های کافئین دار خود را با نسخه های بدون کافئین یا بدون کافئین جایگزین کنید.