با قهوه چی بخوریم؟

بعد از نوشیدن قهوه چی بخوریم؟

شاید شما هم با نظر من موافق باشید که قهوه، مناسب ترین نوشیدنی در سرتاسر جهان می باشد؛ متن‌های بسیار زیادی درباره قهوه نوشته نشده، چه بسیار آوازها و ترانه ‌ها که خوانده نشده و چه بسیار نقاشی که به تصویر در نیامده است… همه اینها، فقط با مضمون و محتوای قهوه! ولی جدا از مباحث ادبی، بهتر است بدانید که نوشیدن قهوه، درست مانند خوردن و نوشیدن هر چیز دیگر، آداب و اصولی دارد.

به علاوه، نیازاست بدانیم که مصرف این نوشیدنی محبوب با دیگر خوراکی‌ها، بعضا امکان دارد ایجاد مشکل نماید. همچنین، بیشتر مواقع پزشکان توصیه می‌کنند که از نوشیدن قهوه پس از غذا، به شدت خودداری کنند. در این مقاله، ما قصد داریم تا در خصوص آداب نوشیدن قهوه برای شما صحبت نماییم و نکاتی که باید در هنگام نوشیدن آن به یاد داشته باشید را به شما یادآوری کنیم؛ همراه ما باشید.

تاریخچه قهوه

لازم است که نکته بسیار جالبی را در خصوص نوشیدنی قهوه بدانید. قدمت این نوشیدنی، در کشورهای خاورمیانه، همانند عثمانی، ایران، مصر، عربستان، شام و… بسیار طولانی‌تر از کشورهای اروپایی می باشد. حتی در حدود ۱۰۰۰ سال پیش، ابوعلی سینا نیز از آن به عنوان دارویی شادی‌آور یاد کرده است.

تعداد زیادی از تاریخ‌ شناسان این نوشیدنی، اینگونه ادعا می‌کنند که قهوه برای نخستین بار، در جنوب غربی اتیوپی و در شهری به «کفا» کشف شده است. در سال های بعد که در کشورهای عربی باب شده، اسمش به «قهوه» تغییر پیدا کرده است. به این ترتیب، سپس به زبان ترکی راه یافت و از زبان ترکی، وارد زبان‌های اروپایی شد.

قهوه از قرن ۱۳ میلادی در سرزمین‌های اسلامی محبوب شد و در قرن ۱۵، به اوج مصرف خود رسید. در هر شهر و هر محله‌ای قهوه‌ خانه بود و مکانی صمیمی برای مردان می بود. نوشیدن قهوه در ایران، از زمان شاه طهماسب صفوی رایج شد و آداب خوردن قهوه بعد از غذا، از همان زمان شروع شد. این درحالی است که این نوشیدنی، در حدود ۱۶۵۰ برای بار نخست وارد کشور انگلستان و تا قرن هجدهم، در کلیه کشورهای اروپایی محبوب شد.

با چه چیزی قهوه را نباید نوشید؟

افرادی که عاشق نوشیدن این نوشیدنی محبوب هستند، عموما این سوال را از خودشان و از دیگران، می‌پرسند.به طور کلی، متخصصان اینگونه توصیه می‌کنند که مواد غذایی و خوراکی زیر، پس از این نوشیدنی، مصرف نشوند:

مصرف کردن دارو

قبل و یا حتی بعد از خوردن قهوه، توصیه بر آن است که هیچ دارویی استفاده نکنید. چون امکان دارد که عملکرد درست دارو، با اختلال روبه رو شود. از مصرف داروهایی همانند آنتی‌بیوتیک‌ها، خواب‌آورها، آرام‌بخش‌ها و داروهای تنگ‌کننده عروق، قبل و یا بعد از خوردن قهوه، خودداری نمایید.

حتما بخوانید:   کاشف قهوه اسپرسو

مواد غذایی و داروهای دارای آهن

از آنجایی که جذب آهن توسط بدن، فرایند بسیار مشکلی دارد و هر نوع ماده غذایی می تواند بر این روند تاثیر بگذارد،. توصیه می‌شود که قبل و یا بعد از خوردن قهوه، نه از مواد غذایی حاوی آهن استفاده نمایید، نه از داروهای حاوی آن؛ چون جذب را به شدت کم می کند. در نتیجه خوردن قهوه  بعد از غذا، نیز نیازمند مراقبت هایی می باشد.

شیر بدون چربی یا خامه

مصرف شیر کم‌چرب یا بدون چربی، قبل و یا پس از قهوه، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ چون امکان دارد باعث چاقی شود. در عوض، مناسب است از شیر پرچرب استفاده کنید. مصرف خامه و یا پودر خامه هم ممنوع است، چون دارای اسیدهای چرب ترانس بوده و ممکن است به مرور زمان، باعث گرفتگی عروق شود.

شیرین‌کننده های مصنوعی

با کمک شیرین‌کننده‌های مصنوعی همراه با قهوه، سطح متابولیسم، حتی بیشتر و بیشتر نیز می شود. این کار به مرور زمان، می‌ تواند چاقی، فشار خون، دیابت و از بین رفتن باکتری‌های گوارشی را به همراه داشته باشد.

نوشیدن قهوه بعد از غذا

حال به قسمت مهم مطلب این مقاله و سوال مهمی که شاید بیشتر شما به عنوان خواننده این مطلب، در ذهن داشته باشید: خوردن این نوشیدنی ، مضر است یا خیر؟!

این سوال را اگر بخواهید با یک کلمه جواب دهیم، می‌توانیم بگوییم که خیر! خوردن قهوه بعد از غذا، هیچ مشکلی ندارد و ضرری به اشخاص نمی‌رساند؛ ولی منوط به اینکه هیچ مشکل و یا پیش‌زمینه‌ای نداشته باشید و دستگاه گوارش شما، کاملا سالم باشد.

تحقیقات بسیاری گزارش شده است که مصرف این نوشیدنی پس  از غذا، می‌تواند متابولیسم بدن را بالا ببرد، تحرکات روده را افزایش دهد و در نهایت، به هضم راحت و سریع غذا، کمک نماید. به ویژه خوردن قهوه پس از غذای چرب، می ‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. به علاوه، پزشکان توصیه کرده اند که برای لاغری و کاهش وزن نیز می‌توانید از قهوه کمک بگیرید.

ولی این نکته را هم توجه کنید که، مصرف قهوه بعد از غذا، می‌تواند در فرایند جذب Fe و Ca، اختلال وارد نماید؛ به همین جهت می گویند که قهوه، یک ساعت بعد از غذا مصرف شود.

آیا نوشیدن قهوه بعد از میوه مضر است؟

علاوه بر خوردن قهوه بعد از غذا، بد نیست نگاهی به خوردن قهوه بعد از میوه هم داشته باشیم و ببینیم که آیا این مورد هم مانند مورد قبلی بی‌ضرر است یا خیر؟

چنان که گفتیم، قهوه بعد از غذا، چندان ضرری ندارد، ولی بهتر است برای رعایت جوانب احتیاط، حدود یک ساعت مابین این دو، فاصله بی اندازید. ولی برای مصرف این نوشیدنی بعد از میوه، اوضاع کمی فرق می کند. استفاده این نوشیدنی پس از میوه ها، به ویژه خوراکی های آبدار، فرایند هضم را به شدت با مسئله روبه رو می کند و به مرور زمان اگر ادامه پیدا کند، امکان دارد انواع مشکلات گوارشی را نیز به همراه داشته باشد.

حتما بخوانید:   انواع قهوه جوش چیست؟

برای نمونه مصرف انگور و قهوه به صورت همزمان یا پس و پیش، امکان دارد نفخ شدید و معده درد به همراه داشته باشد. به طور کلی، مصرف قهوه بعد و یا قبل از میوه، از آنجایی که اسیدی می باشد، در نتیجه می‌تواند بسیار نفاخ باشد و تولید گاز نماید. پس پیشنهاد می‌شود که برخلاف خوردن قهوه بعد از غذا، میوه به را به هیچ عنوان قبل و یا بعد از این نوشیدنی، مصرف نکنید.

قهوه را با چه چیزی بنوشیم؟

الان که می ‌دانیم خوردن قهوه بعد از غذا، چندان مشکلی ندارد و مضر نمی باشد، بهتر است نگاهی به این موضوع هم بندازیم که پس از خوردن این نوشیدنی، بهتر است چه خوراکی بخوریم؟

آب مناسب ترین خوراکی برای بعد از خوردن قهوه می باشد. حتما شما هم خودتان بسیار مشاهده کردید که در کافه ‌ها، به هنگام سرو قهوه‌ های تلخ و غلظت دار ۱ لیوان کوچک آب نیز در کنارش می‌گذارند. علاوه بر اینکه سرو کردن آب در کنار قهوه یک رسم از زمان های قدیم است، از لحاظ علمی نیز بسیار توصیه شده است.

نوشیدن قهوه، متاسفانه قابلیت این را دارد که بر روی زبان و حتی دندان اثر بگذارد و آن‌ها را سیاه نماید. نوشیدن آب پس از خوردن قهوه، در حفظ تندرستی دندان تاثیرگذار باشد. به علاوه، ماندن مزه قهوه روی زبان، می تواند روی دیگر مزه مواد غذایی نیز اثر بگذارد،، با نوشیدن آب بعد از قهوه، به نوعی دهان پاکیزه می‌شود.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید