ارتباط مصرف قهوه با میگرن
محققان دریافتهاند که نوشیدن سه یا چند فنجان قهوه در روز، خطر حمله میگرنی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. مصرف دو فنجان قهوه عارضهای ایجاد نکرد، اما مصرف سه فنجان آن منجر به بروز حملههای میگرن و دیگر عوارض شد.
آمارها حاکی از آن است که در کشور کوچک انگلیس بیش از ۸ میلیون نفر دچار حملههای میگرن میشوند و این درحالی است که بیش از سه چهارم این جمعیت را زنان تشکیل میدهند.
قهوه و میگرن چطور روی هم اثر می گذارند؟
قهوه و کاهش میگرن
وقتی سرتان درد می کند قطعا می خواهید که سریع تسکین پیدا کنید. چه یک سردرد معمولی باشد و چه میگرن، یک لیوان قهوه معمولا چیزی است که به سراغش می رویم. چرا که کافئین زیادی در قهوه وجود دارد و کافئین هم یکی از عناصر اصلی موجود در مسکن های محبوب است. کافئین به قدری موثر است که گاهی صرفا با مصرف آن به تنهایی می توانید برخی از دردهای خود را کاهش دهید. یکی از دلایلی که باعث می شود قهوه برای کاهش درد میگرن مناسب باشد، خاصیت ضدالتهابی بودن آن است.به خاطر دارید که گفتیم در تئوری قدیمی میگرن، رگ های خونی ملتهب می شوند و در تئوری جدید، این سلول ها هستند که التهاب را تجربه می کنند. در هر صورت، میگرن می تواند رگ های شل شده را منقبض کرده و جلوی فوران خون داخل سرتان را بگیرد. از طرف دیگر، التهاب سلول ها را هم کاهش می دهد. بنابراین چه به تئوری قدیمی معتقد باشید و چه به نظر دانشمندان جدیدتر دل ببندید، در هر صورت کافئین موجود در قهوه یکی از نجات دهنده های شما در زمان حمله میگرن است.از خاصیت ضدالتهابی که بگذریم، قهوه می تواند اثر داروهای مسکن مانند ایبوپروفن و استامینوفن را هم بیشتر کند. برای همین اگر موقع سردرد میگرنی یک مسکن خورده باشید، یک لیوان قهوه کمک می کند که مسکن سریعتر عمل کرده و درد برای مدت بیشتری از شما دور بماند.
قهوه و تشدید میگرن
نکته بسیار عجیب در مورد خواص قهوه این است که همان ویژگی هایی که در آن باعث تسکین درد می شوند، می توانند درد را هم ایجاد کرده یا بیشتر کنند. بیایید اینطور به ماجرا نگاه کنیم: رگ های خونی شما ابتدا منقبض می شوند و این هشدار شروع سردرد است. بعد از آن، رگ ها باز شده و فشار جریان خون باعث سردرد می شود. حال اگر یک فنجان قهوه بنوشید، کافئین موجود در آن می تواند رگ ها کمی تنگتر کرده و سردرد شما را کم کند. اما اثر کافئین که از بین برود، دوباره درد شروع می شود.نکته مهم دیگر این است که مصرف کافئین اعتیادآور است. یعنی بدن به مصرف آن عادت می کند و زمانی که قهوه به شما نرسد، بدنتان با شروع سردرد نشان می دهد که به قهوه نیاز دارد. بنابراین اگر به طور منظم مثلا روزی یک فنجان قهوه مصرف می کنید، با قطع آن ممکن است به حمله های میگرنی دچار شوید.
چه میزان قهوه برای کنترل دردهای میگرنی مناسب است؟
اگر در طول روز سه بار یا بیشتر به سراغ نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه بروید، حملات میگرنی شما افزایش پیدا می کند. اما اگر یک یا دوبار در طول روز نوشیدنی کافئین دار بنوشید، احتمال ابتدا به سردرد میگرنی در شما کمتر است.
چه کاری می توانید در خصوص قهوه و میگرن خود انجام دهید؟
اگر موقع نوشیدن قهوه سردرد شما تشدید می شود، نوشیدن آن را قطع کنید و اگر با یک لیوان قهوه بهتر می شوید، در حد اعتدال مصرف آن را ادامه دهید. در هر صورت، بدنتان در خصوص انتخاب رابطه بین قهوه و میگرن بهترین پاسخ را به شما می دهد.
تاثیر کافئین بر سر درد و میگرن
کافئین موجود در قهوه یکی از مواد کلیدی فعال در بسیاری از داروهای سردرد و میگرن است که از جمله ی آنها AnacinTM، MidolTM، Darvon CompoundTM,، FioricetTM و MigranalTM است.و میزان کافئین موجود در این داروها تقریباً برابر یک فنجان قهوه است.کافئین نه تنها می تواند به جذب این داروها در بدن کمک کند بلکه خود کافئین یک مسکن سردرد است.به عنوان مثال یک مطالعه ی تحقیقاتی کوچک نشان داد که کافئین بهتر از دارو های دل خوش کن است و در رفع سردرد های تنشی بسیار بهتر از استامینوفن است.اما اینکه ما بدانیم از چه قهوه ای و چه مقدار مصرف کنیم بسیار اهمیت دارد.
چرا قهوه عربیکا؟
دانه های قهوه ربوستا ۲ برابر قهوه عربیکا کافئین دارند و چون بیشتر ما نوشیدن قهوه در روز را دوست داریم اگر بجای استفاده از قهوه عربیکا از قهوه ربوستا استفاده کنیم در واقع کافئین بسیار زیادی را وارد بدن کرده ایم که این موضوع خود باعث سردرد و بالا رفتن تحمل مغز برای داروهای مسکن است در واقع بعد از چند مدت داروهای مسکن بر روی ما اثر گذار نیستند.ولی اگر به میزان مناسب از قهوه استفاده کنیم با این نوشیدنی اسرارآمیز به خوبی با سردرد و میگرن مبارزه می کنیم.